Събота, 27 април 2024

27.04.2024

Последвайте ни

Кофи за смет в центъра на квартал „Рилци“ в Добрич се превръщат в микросметища

Наш читател подаде сигнал за  сметопочистването и сметоизвозването в квартал „Рилци“ и по-точно за т.нар. център на квартала. По думите му, от месеци ситуацията е една и съща – много отпадъци около контейнера за смет, които при вятър превръщат района в микросметище.

Многократно е подаван сигнал до общината, но няма нито отговор, нито са предприети действия за решаване на проблема. Ще бъде ли решен проблемът и подобрено сметопочистването в квартала, попитахме Община Добрич.

От общинската администрация отговориха, че в квартал „Рилци“ на места, посочени от Община Добрич, има три вида контейнери. Първите са 7-кубиковите, следват тип „Бобър“ 1 и 2 и 240-литрови индивидуални, поставени на всяка къща.

7-кубиковите и 240-литровите се почистват веднъж седмично. Контейнерите, тип „Бобър“, се извозват всеки ден. Понякога технически причини не позволяват да се почистват 7-кубиковите през съответната седмица, но на следващата се почистват задължително.

В Община Добрич е получаван сигнал за сметопочистването в квартал „Рилци“ и е сигнализирана ангажираната фирма. Веднага след това е направен оглед и са почистени всички образувани микросметища около контейнерите. Община град Добрич ще обърне внимание на сметопочистващата фирма за спазване на договореностите и ще продължи да контролира сметопочистването и сметоизвозването в Добрич и квартал „Рилци“, уверяват от кметството.

c