Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Депутати ще съдействат за привличането на медицински кадри в област Добрич

Днес, 7 февруари, Областният управител бе домакин на работна среща по проблем на община Тервел в сферата на здравеопазването.

В срещата участваха народните представители, избрани от 8-ми МИР-Добрич, от ПП „Продължаваме промяната“ Йорданка Костадинова и Галина Събева.

По време на срещата участие взеха и инж. Симеон Симеонов – кмет на Община Тервел, както и д-р Огнян Господинов - директорът на регионалния Център за спешна медицинска помощ.

Пред двете дами народни представители и областния управител Галин Господинов кметът на община Тервел инж. Симеонов сподели, че филиалът на Центъра за спешна медицинска помощ в Тервел е в малък състав - има само един екип и когато той излезе на повикване. Един от спешните за решаване проблеми касае недостатъчния персонал - Центърът е затворен и няма кой да помогне на пациент в нужда, докато екипът не се върне след повикване на адрес.

Участниците в дискусията обсъдиха различни варианти и решиха с общи усилия да работят за намиране на най-доброто решение в кратки срокове по казуса. Народните представители заявиха, че се ангажират да подпомагат инициативи за привличане на медицински кадри за работа в област Добрич.

източник: Пресцентър на Областна администрация

c