Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Онлайн-Офлайн: Всяка 10-а паралелка в област Добрич излиза принудително в карантина

Заради динамичната картина в сферата на образованието, като единствена, търпяща капризите на епидемичната обстановка в България и мерките от страна на здравните власти, през последните седмици училищата в област Добрич работят в условия на перманентен ротационен режим.

Причината - регулярно потвърждаващите се позитивни тестове, както на ученици, така и при педагогическия и непедагогически състав.

От Регионално управление на образованието обявиха, че към днешна дата са карантинирани около 70 паралелки от общо 793. Това са малко над 11 процента от всички ученици на територията на областта - 1649 от общо 14 589. 

Припомняме, че независимо от високите нива на Ковид заболяемост в страната, до края на първия учебен срок всички ученици ще продължат да се тестват със щадящи тестове само веднъж седмично. Единствено в община Крушари учениците се обучават по стария и вече демодиран начин - без Ковид филтър.

С днешна дата актуалната заболеваемост за област Добрич е 844.99 на 100 000 души. Независимо от неуточнената от няколко дни процентна заетост на интензивните легла в Регион 3 (Североизточен - б.р.) според прогнозните модели на здравните власти, включените в състава области следва да преминат към етап 2 от действащия в момента Противоепидемичния план.

карта: coronavirus.bg
c