Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Общинският съвет отново ще обсъди новата транспортна схема на Добрич

Утвърждаване на новата общинска транспортна  схема на град Добрич е сред точките в дневния ред на днешната сесия на Общинския съвет на Добрич. Схемата ще бъде отново дискутирана, след като веднъж бе приета, а областният управител върна решението като незаконосъобразно.

Общинските съветници ще приемат днес отчет за изпълнение на Програмата за управление на Община град Добрич за втората година от мандат 2019 – 2023 година, както и отчет за дейността на Общинския съвет и неговите комисии през второто шестмесечие на 2021 г.

Ще бъде разгледан отчет за изпълнение на годишната програмата за управление и разпореждане с имотите общинска собственост за 2021 година, както и приемане на новата програма за настоящата година.  

Предложение за приемане на планово задание и изменение на устройствения план на Бизнес зона „ДОБРИЧ“ за изграждане на Индустриален парк също е в дневния ред.

Пред съветниците ще бъде отчетена дейността  на  Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните в град Добрич за 2021 г.

Трябва да бъдат утвърдени бизнес задачите за 2022 година на общинските дружества и ще бъде гласувано съгласие „Диагностично-консултативен център – I – Добрич” да закупи апаратура.

c