Събота, 27 април 2024

27.04.2024

Последвайте ни

Деца от Добрич ще творят пана и мартеници за домовете и семействата си

Стартира конкурсът за изработване на оригинално пано или мартеница за дома и семейството "Мартеница ти дарявам". Организатори са Община град Добрич и „Екопак България“ АД.

В конкурса могат да участват индивидуално ученици от първи до четвърти клас от училищата на територията на Добрич. Мартениците и паната трябва да бъдат изработени от вълна, вълнена или памучна прежда, но и да включват елемент от рециклируеми материали /хартия, пластмаса, метал, стъкло/.

Изискването за паната е те да бъдат размер А4 и приспособени за окачване на стена, а за мартениците - да бъдат с размер от 15 до 30 см  и закрепени върху картон. На гърба на всяка обложка трябва да са написани име и фамилия на участника, клас, училище и телефон за връзка с класен ръководител.

Крайният срок за предаване на творбите е 23 февруари. Те ще бъдат приемани от Марияна Симеонова, Дирекция „Хуманитарни дейности“, функция „Образование“ – ул. „Независимост“ № 7, ет. 8, стая 812, тел.: 0882 560 208.

Представените за конкурса мартеници и пана ще бъдат оценени от комисия, а класираните творби ще бъдат обявени на 25 февруари. Победителите ще получат предметни награди, осигурени от „Екопак България“ АД.

c