Четвъртък, 02 май 2024

02.05.2024

Последвайте ни

Бейби бум в болницата в Добрич на Бабинден

Имаме един мини бейби бум през последните 24 часа, съобщи за Про Нюз Добрич началникът на АГ-отделение на Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич д-р Ивайло Петев. От вчера на обяд до днес на обяд са проплакали 9 деца. От началото на годината новородените са 48.

Сред поздравилите работещите в АГ-отделение са ръководството на болницата, приятели, както и много доволни майки. Подаръци болничното звено получи от ПП ГЕРБ и от Общината. Това са неща, които са необходими, които ще подпомогнат и ще улеснят нашата дейност, за което им благодарим, каза д-р Петев. Той посочи: „Но като цяло за нас най-добрият поздрав са усмивките на нашите пациенти. Не мисля, че има по-добър поздрав от това. И по-добра оценка за нашия труд”.

Колективът на АГ-отделение ще празнува днешния Ден на родилната помощ, но в ограничена обстановка заради пандемията от COVID-19. „Живеем в смутни времена. Принудени сме да се справяме с доста предизвикателства, с много нетипични за нас дейности. Това, за което искам да благодаря на колектива, е, че успяхме, мисля, да се съхраним. И да продължаваме да даваме качествена акушеро-гинекологична помощ”, каза д-р Петев.

c