Събота, 27 април 2024

27.04.2024

Последвайте ни

Канят талантливите жени от община Тервел да се включат в изложба на приложното изкуство

Предизвикателство към таланта, сръчността и уменията на жените в община Тервел отправят от местните администрация и музей. Оттам провокират дамите да покажат свои произведения на приложните изкуства, изработени с техниките и похватите на традиционни и съвременни занаяти – изделия от глина, текстил, бижута, мозайки, гоблени, витражи, плетива, бродерии, шапки.

Творбите ще бъдат показани на изложба, наречена „Златно сърце, златни ръце“, която ще бъде експонирана по повод на Международния ден на жената 8 март.

В изложбата могат да участват жени над 19-годишна възраст, които живеят на територията на община Тервел или са родени там. Всяка участничка може да се включи с до три предмета на приложните изкуства, изработени от нея, независимо от използваната техника. Всички творби трябва да бъдат представени в Общината във вид, подходящ за експониране, до 22 февруари.

Изложбата ще бъде подредена в Общинския музей. Официалното откриване се планира да бъде на 7 март от 17.30 часа, ако позволява епидемиологичната обстановка.

c