Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

53 души от отдалечени села в община Ген. Тошево получават социални и здравни услуги

53 души в отдалечените населени места в община Генерал Тошево - Конаре, Кардам, Спасово, Дъбовик, Пчеларово, Сноп, Житен и Росен, получават социално-здравна услуга. На други 22-ма – от Генерал Тошево, Пленимир, Петлешково, се доставя храна. Потребителите получават и психологическа подкрепа, с цел по-лесно преодоляване COVID-19. Това е възможно благодарение на проект ”Патронажна грижа +” по  Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" 2014-2020, който Общината изпълнява.

Целта на проекта е да се осигури подкрепа чрез предоставяне на патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания чрез услуги в домашна среда, както и подкрепа за адаптиране на социалните услуги, делегирани от държавата дейности във връзка с разпространението на COVID-19.

Заявки за извършване на доставки до дома на нуждаещите се се приемат на телефонен номер: 0883560603 за територията на цялата община. До дома на потребителя се доставят хранителни продукти, такива от първа необходимост, лекарства и др. (със средства на потребителите) на целевите групи: хора с увреждания, възрастни хора в невъзможност от самообслужване, лица над 54 години, поставени под карантина във връзка с COVID-19.

c