Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Обитателите на Зооцентъра в Добрич очакват празничните ни елхи

И тази година Центърът за защита на природата и животните в Добрич очаква празничните ни елхи. Кампанията се провежда традиционно след Коледните и Новогодишните празници, в нея може да се включи всеки, като дари елхата си. Целта е да се разнообрази менюто и средата на обитателите на Зооцентъра, сподели за Про Нюз Добрич директорът му Християн Христов.

„Да ядат елхи обичат всички тревопасни животни, включително дори и кенгуратата. Установихме наскоро, че те им ядат игличките”, посочи Христов. Дават елхи и на птиците с цел забавление, разнообразие, игра. Патки, кокошки, папагали, фазани се крият сред клонките им. Директорът посочи, че ако има повече иглолисти дръвчета ще ги дадат почти на всички животни.

Хората даряват по една, по две елхи, сподели той. По думите му в кампанията редовно се включват и институции и предприятия – Държавният куклен театър „Дора Габе”, пожарната, полицията. Техните дръвчета по принцип са големи. Дори миналата година от пожарната докарали елхата си, нарязана на три, с вишка.

По думите на Християн Христов де факто кампанията по даряване на празничните дръвчета е започнала още в сряда. Тогава търговец на елхи е предоставил 20-тина, които не е успял да продаде и няма интерес да ги задържа.

c