Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Поредни награди завоюваха талантливи акордеонисти от НЧ „Й. Йовков-1870” в Добрич

Поредните си отличия завоюваха възпитаници на Школата по акордеон към Народно читалище „Йордан Йовков-1870 година” в Добрич и техният ръководител Деян Дженков, съобщи той за Про Нюз Добрич.

Деветокласникът Станислав Стоянов спечели първа награда от онлайн фестивала „Е-fest”. Момчето от Добрич се представи с Шибилево хоро от Иван Шибилев. В журито на фестивала, организиран от Myfestivals, бяха популярни наши музиканти – народната певица Елица Тодорова, поп певците Мими Иванова и Развигор Попов, хореографът Реми Тоин и Милчо Георгиев. Грамотата и медалът на Светослав се очаква да пристигнат в Добрич през януари.

В края на миналия месец Деян Дженков и неговият ученик Маноил Колев спечелиха приз за майсторско изпълнение от осмото издание на Музикалния виртуален фестивал „Празник на кратуната”. По принцип той се провежда в село Гостилица, община Дряново, но заради пандемията тази година бе онлайн. Дженков посочи, че фестивалът е за самодейци. Той и Маноил Колев изпълниха Дайчово хоро и Крумовградско хоро от Димитър Колев и Делчо Митев.

Освен това Деян Дженков беше отличен с още два приза – „Пазител на българския дух и традиции” и „Отлично ръководство и принос към общността”.

c