Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Общинско жилище получи в Соколово останалото без дом след пожар 9-членно семейство от Бобовец

Община Балчик отпусна общинско жилище на пострадалото 9-членно семейство от село Бобовец, съобщи за Про Нюз Добрич кметът на селото Орхан Алиев. То се намира в Соколово и в момента се ремонтира от Общинското предприятие „БКС”. Кметът посочи, че къщата е хубава и е подходяща за многолюдната фамилия. След приключване на ремонта тя ще се нанесе в нея. В момента семейството временно е настанено в жилище в Бобовец, също общинско.

Припомняме, че пожарът избухна след 20 часа в нощта срещу 20 декември. Причината, според Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”, е в непочистен комин. Пламъците унищожиха покривната конструкция – около 80 квадратни метра, изгоряла е покъщнина. Жилището не е собственост на семейството, то го обитавало срещу стопанисване.

Останалата без дом фамилия е подпомогната от Община Балчик и с еднократна финансова помощ в размер на 1 000 лева. Решението е взето на последното заседание на Общинския съвет на Белия град преди празниците. Средствата са отпуснати по Правилника за реда за предоставяне на еднократни безвъзмездни финансови помощи в полза на физически лица.

Кметство Бобовец отпусна на семейството две камини и два кубика дърва докато си стъпят на краката, каза Орхан Алиев. Секретарят на Община Балчик Къймет Тургут е осигурила девет легла, девет юргана и други вещи от първа необходимост. Семейството е получило много храна, дрехи, обувки и други вещи от социалната служба и от много граждани на Балчик, каза още кметът на Бобовец.

c