Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Близо 2000 лева за хора в нужда от Добрич събра инициативата „Коледно вълшебство сътвори“

1982,83 лв. е равносметката от инициативата „Коледно вълшебство сътвори“, която Младежкият център „Захари Стоянов“ в Добрич провежда за втора година. Тя се осъществи в дните от 8 до 23 декември.

Тя имаше за цел да се съберат средства, които да се предоставят за закупуване на хранителни продукти, в подкрепа на кампанията „Споделен хляб“ на фондация „Милостиво сърце“.

От Младежкия център призоваха младите хора в града да сътворят добро и да бъдат част от значима кауза като се включат в благотворителната коледна инициатива “Коледно вълшебство сътвори”. Децата и младите хора участваха с личен принос като изработиха коледна играчка, картичка или друг коледен символ, които предоставиха в обособения Коледен кът пред Младежкия център. Така всеки от тях стана част от инициативата, а жителите и гостите на града я подкрепиха като срещу избран предмет оставят в специалната кутия желана сума като дарение.

Сумата от близо 2000 лева тази година е набрана с помощта на много деца, млади хора и граждани на Добрич. С нея беше подкрепена кампанията „Споделен хляб“ на фондация „Милостиво сърце“ за закупуване на хранителни продукти за нуждаещи се самотни хора и семейства.

Нека доброто продължава да бъде важна мисия в нашия живот, пожела екипът на Младежкия център в Добрич.

c