Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

150 хиляди гласуваха за Дени и Марти от Добрич на „Детска Евровизия“ 2021 в Париж

Българските представители на „Детска Евровизия“ 2021 Дени и Марти получиха общо 150 хиляди уникални гласа във финала на „Детска Евровизия 2021“, който се проведе тази неделя. Младите таланти от Добрич не успяха да влязат в десетката, но очароваха публиката и журито със своето перфектно вокално изпълнение, опитност на сцената и красива сценография.

Геновева Христова, продуцент на проекта от страна на Лигна Студиос сподели след финала: „Дени и Марти се представиха на много високо ниво и се гордеем много с тях. Използвам момента да благодаря на Община Добрич, с чиято финансова помощ реализирахме участието и по-специално на г-н Йордан Йорданов, който повярва в потенциала на проекта „Детска Евровизия“ и подкрепи младите таланти от града. Признателност искам да изразя и към нашите партньори от БНТ. В България има много млади таланти, които заслужават да бъдат на голямата сцена. Затова и ще работим усилено в следващите месеци, но за да продължим ще ни трябва публична подкрепа.“

Приказното изпълнение на Дени и Марти:

Дени и Марти са от Добрич. Те са част от успешното вокално студио „Сарандев“ в града. Като дует се изявяват заедно на сцена от 2017 г. под ръководството на воклания педагог Елена Карабельова.

19-ото издание на конкурса „Детска Евровизия” 2021 спечели Армения. Българското участие в конкурса се осъществява като партньорство между Лигна Студиос, Българска национална телевизия и Община Добрич.

Песента на Дени и Марти за конкурса „Voice of Love” беше създадена по време на креативния лагер „Primorsko Creative Camp 2021”, организиран с подкрепата на Община Приморско. Автори на музиката и текста са Стан Стефанов от България и Васил Гарванлиев, Давор Йордановски и Весна Малинова от Северна Македония.

Обобщени резултати за песента на България
39 точки за песента на България - от вота на журито
38 точки за песента на България - от зрителски вот (онлайн)
Крайно класиране - 16-о място за песента на България / 77 точки
c