Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

8700 лв. събраха анонимни и явни дарители, за да усмихнат стотици семейства за Коледа в община Ген. Тошево

снимка: iStockphoto

Сумата от 8700 лева е събрана в тазгодишната кампания "Благотворителна Коледа" на Община Генерал Тошево. По традиция, средствата се използват за закупуване на хранителни продукти, които биват разпределяни между най-нуждаещите се жители на общината.

Това е 12-а поред година, в която Община Генерал Тошево инициира кампанията, припомнят от Общинска администрация. Сумата, събрана по време на кампания 2021, е в размер на 8700 лв.

Трима от дарителите са осигурили коледни пакети, включващи яйца, ябълков сок и брашно, за да усмихнат няколко семейства по време на предстоящите празнични дни. На общо 290 добруджанци - жители на общината, са били доставени пакети, с включени в тях яйца, брашно, ябълков сок, олио, макарони, ориз, леща, боб, пастет, захар, вафли, халва, локум, кори за баница, мандарини, кашкавал и салам.

В тазгодишната благоротворителна акция на Община Генерал Тошево, освен членовете на местната администрация, са се включили 55-ма дарители – фирми, кооперации и физически лица,, трима от които пожелали да останат анонимни. От Общината уверяват, че всички те ще получат отчет за изразходваните средства.

c