Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Гимназията по туризъм в Добрич скърби - загуби обичания учител Екатерина Кирова

След дълга борба с тежко заболяване на 18 декември, на 64-годишна възраст, почина Екатерина Кирова, дългогодишен преподавател в Професионалната гимназия по туризъм „П. К. Яворов“ в Добрич.  Опелото ще се извърши в понеделник, 20.12.2021 г., в залата на Погребална Агенция “Памет” на Гробищен парк от 11 до 12 часа.

Екатерина Кирова ще бъде запомнена с доброто ѝ сърце, с нейната всеотдайност и безкрайната обич към професията и към всички ученици.

В нейна памет колегите й от ПГ по туризъм „П. К. Яворов“ споделиха:

Има хора … различни!

Има хора … светлина!

Има хора….. топлина и прегръдка!

Има хора, които завинаги остават в живота ни. Въпреки смъртта. Дори и след нея.

Инж. ЕКАТЕРИНА КИРОВА беше такъв човек и ще остане в сърцето на всеки от нас завинаги!

Ще остане и в сърцата на стотиците свои ученици, в които запали искрата на познанието. В които пося любовта към гастрономията и вкусното в живота. За които гореше с цялата си душа и ги водеше по пътя на успеха. Тази, която за пръв път повярва в тях. Тази, за която те бяха нейните деца.

Името на Екатерина Кирова винаги ще се свързва с нейното училище ПГ по туризъм „П. К. Яворов“, на което посвети повече от 30 години от живота си. Изживя ги с плам, енергия и безкрайна любов към нейното призвание - професията учител.

Доайен на професионалното образование в гимназията, тя беше от хората които променяха света към по-добро; от хората, които оставяха около себе си топлина, уют, мъдрост, настроение и  самочувствие!

Тя беше светлина и любов!

Светъл да е пътят ти Кате!

Бог да те прости!

От колегите

От ПГ по туризъм „П.К.Яворов“

Екипът на Про Нюз Добрич поднася съболезнования на близките и семейството й!

c