Събота, 27 април 2024

27.04.2024

Последвайте ни

През март се очаква децата да влязат в новата сграда на ДГ „Слънчице” в Добрич

Напредват строителните дейности по изграждането на нова сграда на Детска градина №10 „Слънчице” в Добрич. За Про Нюз Добрич от Общината съобщиха, че до настоящия момент са изпълнени строителната конструкция, стоманобетонов борд, битумна хидроизолация на пода, топлоизолация на пода, тухлени зидарии. Монтирана е PVC-дограма, положени са водопроводни и канализационни тръби, ОВК-тръбни мрежи, кабели за електроинсталацията и др. Изпълнени са силикатни интериорни мазилки, армирана циментова замазка, окачени тавани. В момента се изпълняват настилки в сградата и монтажни работи по фасадата.

Очаква се до края на месец януари 2022 г. да приключат строително-монтажните работи при позволяващи за работа условия, след което следва въвеждане в експлоатация и обзавеждане и оборудване в рамките на приблизително месец. Община град Добрич очаква двете групи, които учат в друга градина, да се преместят в новата сграда на ДГ „Слънчице“ през месец март 2022 г.

Припомняме, че средствата за строежа на новата сграда на детското заведение се осигуряват по Програма “Изграждане, пристрояване, надстрояване и реконструкция на  детски ясли, детски градини и училища“ (2020-2022 г.)“ на Министерството на образованието и науката.

В страницата си в социалната мрежа кметът на Добрич Йордан Йорданов съобщи, че в момента се извършват административни процедури за изграждането на нова сграда на Детска градина № 12 "Щурче". Очаква се реалното строителство да стартира през лятото на следващата година.

c