Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Подобряват материалната база на Домашния социален патронаж в Тервел

Община Тервел да кандидатства с проект за подобряване на материалната база на мобилните услуги Домашен социален патронаж и Обществена трапезария чрез доставка и монтаж на ново кухненско обзавеждане и оборудване ще предложи на предстоящото заседание на Общинския съвет /ОбС/ кметът инж. Симеон Симеонов. Проектът ще бъде подаден по целева програма "Подобряване на материалната база на Домашен социален патронаж и/ или Обществена трапезария", която се финансира и администрира от фонд "Социална закрила".

От докладната записка на кмета става ясно, че Обществената трапезария в Тервел е разкрита през 2020 година с решение на ОбС като местна дейност за изпълнение на целеви програми за подпомагане с храна на различни групи от населението. Услугите Домашен социален патронаж и Обществена трапезария в община Тервел са мобилни. Храната за предоставянето им се приготвя в кухненския блок на патронажа и чрез специализирани автомобили се разнася да домовете на потребителите.

Кухненският блок се намира в сутерена на сградата, в която е общинската администрация. Част от оборудването е подменено с ново по проект през 2018 година. Капацитетът на кухнята е голям - в определени сезони и при изпълнение на програми за обществени трапезарии се подготвят над 300 порциона с тристепенно меню дневно. Поради голямото натоварване на мощностите е рационално да се допълни обзавеждането и оборудването с две нови блок печки, конвектомат за 20 тави, два хладилника и други.

c