Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Издирват 81-годишен мъж от Ген. Тошево, в неизвестност е шести ден

Близки издирват 81-годишният Георги Мирчев Христов от квартал „Пастир” в Генерал Тошево. За Про Нюз Добрич дъщеря му Божанка Костова сподели, че е в неизвестност от 9 декември. Възрастният мъж напуснал дома си около 22-23 часа през нощта. В 6.30 часа бил видян по пътя Генерал Тошево-Добрич до село Равнец, около 7.30 часа - до ресторант „Чаира” и след това следите му се губят. Роднините на Георги не изключват вероятността някоя кола да го е качила и да го е оставила в Добрич. От видеокамери в Дъбовик и Генерал Колево разбрали, че сутринта никой не е влизал в селата. В 8 часа минала кола, вече го е нямало на пътя.

Възрастният мъж страда от деменция. До сега не се е губил. Георги живее сам, но дъщеря му е наблизо. През деня има човек при него, но вечер остава сам.

За изчезването на Георги Мирчев е информирана полицията. Обявен е за национално издирване. Близките му са проверили да не е в някой от приютите в Добрич, мъжът не е намерен там.

Георги е средно висок, с кафяви очи. По време на изчезването е бил облечен с със сив пуловер, черен елек и тъмно синьо долнище. Бил е с шапка с козирка, обут с гуми. Близките на възрастния мъж отправят молба към хората, които имат информация за него, да се свържат с тях на тел. 0898 529795

c