Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Петя Панева е "Гласът на България", разбиващият Георги от Добрич е втори

Петя Панева спечели музикалния формат "Гласът на България" и наградата от 50 000 лева. Гласовитата красавица от Варна е обявена за наследничка на Калинка Вълчева именно от Славея на Добруджа. През 2016 на конкурса „С песните на Калинка Вълчева“ печели специална награда, а самата Калинка казва че Петя е втората Калинка Вълчева. Сред наградите на варненката са също от конкурс с песните на „Вълкана Стоянова” 2017- Голямата награда, конкурс с песните на „Иван Георгиев” 2015 и 2017- „Голямата награда”. В момента варненката Петя е студент в Националната музикална академия с народно пеене.

Вярна на българското, Петя прониква в сърцата на публиката с магичния си глас и красиви изпълнения на български народни песни. С участието си във формата тя накара много млади хора да заобичат българската народна музика, призна тази вечер Галена, която беше треньор и на двамата финалисти.

За мнозина обаче победителят е Георги Костадинов от Добрич, който разби с изпълненията си и високото си музикално майсторство и култура.

Добричлията е завършил Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров” в София, специалност Поп и джаз пеене в класа на доц. Алис Боварян. В Добрич е възпитаник на Училището по изкуства СУ „Свети Климент Охридски”. Пее от около 15-годишен в Студиото за поп и рок певци „Сарандев” при вокалния педагог и доц. Божана Байчева. „Тя ми е първата учителка  и аз много я обичам – сподели Георги Костадинов. – Г-жа Байчева ми даде много, имаше изключително добро отношение към мен. Тя е един голям човек с голямо сърце, който успя да ми вдъхне любов към музиката и пеенето”.  

През 2005 година Георги Костадинов печели Гран при на Европейския младежки поп-рок конкурс „Сарандев” в Добрич. 

c