Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Йорданка Костадинова, ПП: Очаквам новият парламент да донесе истинска промяна

Йорданка Костадинова, народен представител  от ПП „Продължаваме промяната“ по повод откриването на  първото заседание на новоизбраното 47-мо Народно събрание:

Какви са Вашите очаквания от новия парламент?

Очакванията ми са за истинска промяна. Промяна, която ще се усети от хората – да влезе във всяко едно семейство. Защото не винаги това, което се случва в парламента, се усеща като нещо положително. Идеята е семействата да усетят положителната промяна в държавата.

Кои ще са Вашите приоритети в работата Ви в Народното събрание?

Ще работим за това да се постигне нулева корупция, спиране на течовете на публични средства, овластяване на независими, честни и компетентни хора в управлението. Най-вече да осигурим достоен живот на българските пенсионери и на уязвимите групи, за да няма хора под линията на бедност. Ще работим активно за създаване на работещо здравеопазване. За редовна и адекватна профилактика. Това е като цяло. Ние се намираме в икономическа, политическа, здравна криза, така че има много неща, за които да се работи.

Кой е най-важният Ви ангажимент по отношение на област Добрич?

Добрич има много належащи за решаване проблеми – инфраструктурата, в сферата на земеделието, туризма, здравеопазването. Моята цел е да се постарая нито за момент да не прекъсвам връзката с избирателите, за да се превърна в медиатор за бързото поставяне и решаване на наболелите местни проблеми на централно ниво. Добрич да стане една от водещите области в България.

Възможно ли е добруджанско лоби в новия парламент?

Още в началото на кампанията го заявих, повтарям го и сега. Аз съм отборен играч и смятам, че, за да се постигне нещо, това трябва да стане с отбор. Тъй като депутатите от Добрич сме избрани от хората на Добруджа, идеята е не всеки да копае собствената си градинка, а заедно да лобираме за решаване на проблемите на Добруджа. Мисля, че това е правилният път и първата  стъпка към промяната.     

c