Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Съкращават единия заместник-областен управител на Добрич

От началото на 2022 година област Добрич трябва да остане само с един заместник-областен управител. Това предвижда Постановление № 336 от 14 октомври 2021 г. за изменение и допълнение на устройствения правилник на министерския съвет и на неговата администрация. То беше обнародвано в Държавен вестник, брой 87.

Заедно с другите промени в администрацията на МС, се предвиждат промени в Устройствения правилник на областните администрации, приет с Постановление № 121 на Министерския съвет от 2000 г. Така за област Добрич се предвижда политическият кабинет да се намали от 3 на двама души, като отпада единият заместник областен управител. Така общата численост на персонала в областната администрация се намаля от  29 на 28 души.

Здравко Здравков и Галин Господинов са новите зам.-областни управители на Добрич

Освобождаването на зам.-областни управители в страната вече започна. На 26 ноември със заповед на министър-председателя Стефан Янев беше освободен единият от заместник областните управители на област Пловдив, считано от 30 ноември.

Припомняме, че Устройствения правилник от 2000 г. в област Добрич заместник-областните управители бяха увеличени от двама на четирима, а тогава общата численост на персонала в областната администрация беше 36 души. През годините броят им беше редуциран. Към момента те са двама. Постовете се заемат от Здравко Здравков и Галин Господинов.

Здравко Здравков и Галин Господинов са настоящите заместник-областни управители
c