Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Мая Димитрова: В Парламента най-вече ще отстоявам интересите на гражданите на област Добрич

„Ще работя като народен представител на всички българи, но най-вече ще отстоявам интересите на гражданите на област Добрич. Искрено се надявам всички шестима депутати, избрани от областта, да работим заедно, защото нямам спомен досега това да се е случвало. Мисля, че когато става въпрос за нашата област, а и за държавата, не трябва да се делим на политически партии. По-скоро трябва да работим единно за решаване на проблемите на региона и за развитието му.“

Това заяви за Про Нюз Добрич депутатът от БСП за България от област Добрич Мая Димитрова ден преди първото заседание на новия Парламент.

Сред приоритетите й на първо място стои задачата да се направи всичко възможно от следващата учебна година да стартира филиалът на Медицинския университет във Варна за подготовка на медицински сестри. „Това е едно от нещата, които реално могат да се случат в кратки срокове, тъй като болницата има належаща нужда от медицински сестри“, посочи Димитрова.

Другите й приоритети са свързани с инфраструктурата, с пътя Варна - Добрич, пътя Албена – Добрич, Кардам - Ген. Тошево.

„Надявам се кабинетът да се сформира бързо. Преговорите приключиха, а от медиите научавам, че утре ще бъде подписано коалиционно споразумение. Възможно е другата седмица президентът да връчи мандата и мисля, че ще имаме скоро правителство“, каза Димитрова.

Тя очаква да работи в правната и в земеделската комисия в Народното събрание и може би в комисията по регионално развитие.

c