Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Вандали изтръгнаха част от коледната украса в центъра на Добрич

Част от коледната украса на пл. „Свобода“ в Добрич е съсипана от вандали. От Общината алармираха, че две от инсталациите с лампички, увити около стволовете на дърветата, са били буквално изтръгнати. Т.н. стрингове, с които празнично са накичени дърветата, са част от новите елементи, с които тази година бе надградена украсата на града. Тя бе сложена миналата седмица, а днес вече стринговете са повредени.

„И тук си задаваме въпроса, на кого пречи коледната украса? Има ли наистина съграждани, които не желаят Коледа у дома или Коледа в Добрич? Може би въпросите са риторични, може би и тази вандалска проява е поредната, но не последната…Ние можем да се преборим с отрицанието и негативизма, с агресията и злобата, с апатията и посредствеността, защото сме успявали да бъдем добри, защото искаме нашите деца да бъдат добри. Благодарим на всички наши съграждани, които оценяват направеното и градят“, коментират от Общината на фейсбук страницата си.

Коледната елха на Добрич тази година има нови светлоотразителни украшения и коледни играчки. Нейните светлини ще бъдат запалени от кмета на Добрич Йордан Йорданов на 7 декември от 17.00 часа на площад „Свобода“. 

c