Събота, 27 април 2024

27.04.2024

Последвайте ни

ЕГ „Гео Милев“ – Добрич с отлично представяне на турнир по английски език

Отлично се представиха учениците от Езикова гимназия „Гео Милев“ в Добрич, които на 26 и 27 октомври взеха участие в регионалния турнир за Източна България по речи, дебати, поезия и проза на английски език BEST.

Тази година гимназията се представи с най-големия си досега отбор от 29 участници, основно от деветите и десети класове. Тази година се включиха и участници с втори чужд език английски, а за първи път в отбора имаше и участници от 12 клас, съобщи Людмила Хвалабогова – преподавател по английски език в гимназията.

Общият брой на участниците в този турнир бе около 200.
До финали бяха допуснати 12 представители на ЕГ „Гео Милев“ - Никол Тодорова, Денислава Петкова, Николай Димитров, Димитър Минков, Дима Георгиева, Александра Петкова, Елица Рачева, Симона Ризова, Мила Матеева, Йоана Димитрова, Виктория Господинова и Красимира Матеева.
В категория „Дуо за младша възраст“ на 4, 5 и 6 място съответно се класираха Елица и Александра, Никол и Денислава и Мила и Симона. В категория „Дуо старша възраст“ Дима Георгиева и Димитър Минков се класираха първи. Отборът по дебати за младша възраст в състав Йоана, Виктория и Красимира бе класиран за финали, като за най-добър говорител беше обявена Йоана.
Николай Димитров зае второ място за поезия.
Отборът по дебати при старша възраст в състав Дима, Димитър и Пресияна също се класира за националния турнир през април.
„Участието в тези турнири носи огромно удовлетворение на всички участници, но също така се гордеем с огромния напредък на децата, от това как защитават името на гимназията ни. Изключително благодарни сме и за всеотдайната работа на нашия американски помощник учител Джулия Линч, която работи с тях неуморно. За първи път гимназията се представя с два отбора по дебати, класирани за националния турнир и отбор по дебати, заел второ място“, споделя Людмила Хвалабогова.

c