Бизнес Водещи новини - дясно Добрич Общество

Стартира акция срещу незаконното изхвърляне на строителни отпадъци в Добрич

Служители на Община Добрич и обслужващата градската чистота фирма стартират акция срещу нерегламентираното изхвърляне на строителни отпадъци около и в контейнерите за битови отпадъци и разделно събиране. От ръководството на Общината са категорични, че към нарушителите ще бъдат  предприети административнонаказателни мерки съгласно чл. 29, ал. 2 от Закон за управление на отпадъците (Забранява се изоставянето, нерегламентираното изхвърляне и изгаряне или друга форма на неконтролирано управление на отпадъците).

Регламентираните възможности за изхвърляне на строителни отпадъци на територията на град Добрич са:

  • Чрез контейнер за строителни отпадъци, предоставен от:
    • фирма „Уейст Солюшънс България“ ЕООД на телефон 058/87 00 82 / 0877 87 00 82, като 5-кубиковият е на цена 132 лв., а 7-кубиковият – на цена 180 лв.
    • фирма „Танатос“ ЕООД на телефон 0898 625122, като 7-кубиковият е на цена 180 лв.

За безплатно използване на контейнери тип „Гондола“ с обем 7 м3 – за изхвърляне на строителни отпадъци от ремонтни дейности, са поставени на две места в ЖК „Балик“ – до бл. №17 и до бл. №20. От Общинаск администрация напомнят, че контейнерите се обслужват всеки вторник и петък.

Предстои поставяне на безплатни контейнери за строителни отпадъци и на други места в града.

Община Добрич призовава да не се изхвърлят строителни отпадъци до контейнерите, в случай, че те са се запълнили преди датата за обслужване, това ще възпрепятства тяхното обслужване и съответно поставянето на друг контейнер.

За правилното използване на контейнерите ще се следи от служители на Общинска администрация и фирма „Уейст Солюшънс България“ ЕООД.

Сигнали относно нередности при използването им може да се подават на тел. 058/604 573, 058/601207, 058/600705

Пълен текст на оповестения старт на акция срещу незаконното изхвърляне на строителни отпадъци ↓

municipality_stroitelni-otpaduci

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *