Бизнес Водещи новини - дясно Общество

Над 850 заявления са подали фермери от област Добрич по схемата за подкрепа на засегнати от COVID-19

На 26 ноември изтича срокът за подаване на заявления по схемата „Помощ в подкрепа на ликвидността на земеделски стопани за преодоляване на негативното икономическо въздействие на COVID-19“.

Над 850 заявления са подадени до момента в Областната дирекция „Земеделие“ в Добрич, съобщи за Про Нюз Добрич директорът Десислава Иванова. Миналата година по същата схема от региона са кандидатствали около 1400 стопани.

Приемът на заявления по схемата, насочена към  земеделски стопани, отглеждащи едри и дребни преживни животни, пчелни семейства и плодове и зеленчуци, бе открит на 8 ноември. 

Помощите към стопаните ще бъдат изплатени най-късно до 10 декември 2021 г. Утвърденият общ финансов ресурс от Управителния съвет на ДФ „Земеделие“ е в размер на до 72 милиона лева.

След приключване на приема на заявления и разпределяне на бюджета по сектори, в случай на наличие на остатъчен ресурс, той ще бъде преразпределен с еднакъв коефициент в съответното направление. При недостиг в рамките на определения ресурс по сектори се прилага коефициент на редукция, с който се преизчислява размерът на помощта на всеки кандидат.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *