Събота, 27 април 2024

27.04.2024

Последвайте ни

Председателят на „Да, България” в Добрич поема политическата отговорност

Председателят на местната организация в Добрич и координатор за областта на „Да, България”, която е част от „Демократична България”, арх. Надежда Пампорова, поема политическа отговорност. За Про Нюз Добрич тя каза: „Ще подложа на обсъждане моята оставка и решение как да продължим нататък когато се съберем в местната организация на „Да, България”.

Резултатите от изборите на 14 ноември приемам като израз на ситуацията в цяла България, коментира арх. Пампорова. „Т. e. беше дадено доверие на хора, които със своите качества, с позитивната си кампания спечелиха избирателите – обясни тя. - Подкрепям ги напълно. Ние с тях сме хора с еднакво мислене и цели”. Председателят на местната организация на „Да, България” сподели, че единственото, което я огорчава, е, че реално свършената работа на екипа им извън изборните кампании не е била отчетена. Поясни, че има предвид не толкова гласовете за „Продължаваме промяната”, а по-скоро твърде неоснователната, по думите й, подкрепа на останалите партии и коалиции, които вече бяха в парламента и са били напълно неактивни.

На изборите на 14 ноември за „Демократична България” в област Добрич гласуваха 4.16 процента. Арх. Пампорова припомни, че през април далите своя глас за коалицията бяха 5.52 процента, а през юли - 8.81 на сто.

„Основното, което съм щастлива да отчета, е, че на тези избори, особено на вторите, активирахме много хора, които въобще не са гласували години наред – коментира председателят на местната организация на „Да, България” – Смятам, че това се отрази и на третите избори, независимо от ниската избирателна активност. Всеки има право да бъде разочарован, но тези, които излязоха и гласуваха, поеха своята отговорност и ние имаме принос за това”.

c