Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Ученици и учители от ФСГ „В. Левски” в Добрич гласуваха в Рим

Петима ученици и двама преподаватели от Финансово-стопанската гимназия „Васил Левски” в Добрич днес дадоха своя вот за президент и вицепрезидент и народни представители в Рим, научи Про Нюз Добрич от учителя Милена Иванова. Тя разказа, че група от училището е в Италия, където в Сан Салво имаха мобилност по проект „Традиционни и алтернативни източници на енергия – потребление и въздействие върху околната среда“ по „Еразъм+”. На 12 ноември е трябвало да пътуват за България, но авиокомпанията отменила полета за 15 ноември. Така се наложило да останат в Рим няколко дни.

Днес групата посетила посолството на България в италианската столица, където има разкрити две секции. Нямало е опашка и гласували за пет минути. Учениците и учителите са дали своя вот въпреки че не са били записани предварително. Те са гласували на хартиен носител, не на машини. „Много добре бе организирано, нямахме никакви проблеми”, посочи преподавателят.

Един от възпитаниците на добричката гимназия не е успял да гласува, тъй като навършва 18 години след две седмици. Друг пък е дал своя вот за първи път, на предните избори още не е бил пълнолетен.

Николова сподели, че това е първата среща по проекта. Той се реализира от училища от Италия, България, Турция, Северна Македония и Португалия. Предстои ФСГ „Васил Левски” да бъде домакин през юни следващата година.

c