Събота, 27 април 2024

27.04.2024

Последвайте ни

От 15.11 КАТ ще санкционира с по 50 лв. водачите с неподходящи гуми

Броени дни остават до крайния срок, след който водачите на всички моторни превозни средства трябва да са подходящи за зимни условия гуми. За това припомни началникът на "Пътна полиция-Хасково" Димо Чобанов пред NOVA. 

"От 15 ноември до 1 март всички автомобили трябва да са оборудвани с гуми, подходящи за зимните условия - протекторyt на гумата да е не по-малък от 4 милиметра. Това дава много по-добро сцепление с пътя, като значително намалява вероятността за ПТП."

Определената по закон санкция за неподходящи за условията гуми е 50 лв. Светлата част от деня през зимните месеци става все по-кратка. От КАТ припомнят, че глобата за повредени или неработещи светлини е в размер на 20 лв.

От 11 ноември е в ход втори етап от традиционната акция "Зима". Фокусът е насочен към спазване на правилата от пешеходците , особено към движещи се извън населените места, за които опасността от травматизъм е доста по-голяма. Служителите на пътна полиция следят и за толерантността на водачите спрямо останалите участници в движението.

c