Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Младоженци избраха библиотеката в Добрич за първите си снимки като семейство

Милена и Пламен Йоргови избраха библиотеката в Добрич, където да запечатат в снимки своите щастливи първи мигове като семейство.

Решихме да е в библиотеката по много причини, сподели пред Про Нюз Добрич Милена. Признава, че изборът е бил предимно неин. „Знаете мъжете, оставят ние да си решаваме какво искаме. Навън валеше и трябваше да е някъде на закрито. Не исках да е във фото студио. Искаше ми се нещо различно и интересно“, споделя младоженката.

Колебаела се между галерията и библиотеката, но сесии в залите с картини вече била виждала. Искала тяхната сватбена фотосесия да е уникална. Затова решили снимките да са с ухание на любими стари книги. Много им помогнала и директорката на РБ „Дора Габе“ Теодора Денкова.

Младоженците живеят във Варна. Затова се наложило кумата да уговаря условията на фотосесията и останала очарована от Теодора. „Бях много изненадана, че не пожела заплащане. Но пък ние намерихме начин да се отблагодарим и дарихме книги. Така сметнахме за редно“, споделя Милена.

Нито тя, нито Пламен имат професии свързани с книгите. Но пък много обичат да четат.

Разказва, че се влюбила в библиотеката от малка.

„Прекарах едно лято там, не помня преди колко години. Имаха програма за деца. Нямам ясни спомени с какво точно са ни забавлявали, но помня, че подлепяхме книжки, дори ни прожектираха филмчета“, спомня си младата жена. Когато била малка имала добрия пример на родителите си, които много обичали да четат книги. Така и тя от дете чете много книги. Обича криминални романи. В момента чете Крис Картър. Напоследък препрочита и томчета за това как се възпитава дете.

 „За съжаление, книгите са скъпо удоволствие. Рядко купувам, най-вече заради съпруга ми, който предпочита да чете на хартия. Жалко е, че напоследък няма достатъчно време“, споделя Милена. Самата тя се наслаждава на удобството на електронния четец. Признава, че за избора си на книги може да говори дълго.  

„Много искам да виждам все повече фотосесии в библиотеката. В Добрич има много обществени сгради с потенциал за снимки- театъра, органовата зала, галерията. Живеейки в информационно общество, постоянно сме заливани от снимков материал. Човек може да се нагледа на сватбени сесии от всяка  точка на света. Затова исках нашата сватбена фотосесия да е малко по-различна, да избягаме от обичайните снимки в градския парк“, сподели младата жена.

Екипът на библиотеката пожелава на семейство Йоргови да са здрави, щастливи и благословени и им благодари за направеното дарение на книги.

„Прекрасни и позитивни млади хора! В знак на благодарност за възможността да запечатат в снимки своите щастливи мигове, сем. Йоргови направиха дарение от нови книги за фонда на библиотеката. Дарбата да споделяш и бъдеш споделен. Благодарим Ви!“, сподели Теодора Денкова.

Снимки: Елена Дашева

c