Бизнес Водещи новини - дясно Общество

Двете най-активни горски стопанства в област Добрич вече доставиха всички заявени за зимата дърва

Част от стопанствата на територията на Североизточното държавно предприятие вече са изпълнили на 100% заявките за дърва за населението, като сред тях са ДГС-Генерал Тошево и ДЛС-Тервел. Останалите експедитивни стопанства са ДГС-Преслав, ДГС-Суворово, ДГС-Търговище, ДГС-Омуртаг и ДЛС-Черни Лом.

От СИДП обявиха, че печалбата на СИДП към момента е в размер на 1 074 000 лева. С най-добър финансов резултат са стопанствата във Върбица и Търговище, както и ДЛС-Шерба. Планът за дърводобив е изпълнен на 70%, като Шерба, Провадия и Търговище са отличниците на предприятието.

12 639 домакинства от Североизтока са получили дървата си за огрев, като са им доставени над 80 000 пространствени кубически метра дърва. 4115 семейства от област Варна ще се топлят с 22 447 кубика дърва, а 3536 от съседната област Добрич с 23 220 кубика. 3300 семейства от Шуменско са получили вече заявените от тях 21 992 пространствени кубически метра дърва за огрев, а с 12 444 кубика е осигурено топлото на хората от Търговище, като всички заявки в областта са изпълнени.

Продължава ритмичната доставка на дърва за огрев за населението. Около 2000 кубика има на временен и централен склад в стопанствата на СИДП. Доставките се правят по реда на постъпване на заявките от кметовете. Цените на дървата за огрев в СИДП не са променяни през последните три години и са под 50 лева за кубик.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *