Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Започна ремонт за 98 000 лева в района на свлачище в община Тервел

Пътят за с.Нова Камена през с.Войниково в Община Тервел ще бъде изцяло затворен за движение в района на свлачището с дължина 60 метра, тъй като там са започнали ремонтни дейности. За селскостопанската техника има обходен земеделски път, който започва непосредствено преди свлачището и заобикаля участъка от 60 м., съобщават от Общината.

Всички, които пътуват за селата Войниково, Нова Камена, Градница и Главанци трябва да ползват маршрута през селата Честименско и Каблешково. На необходимите места се поставят и знаци за забрана на навлизането на тежкотоварни автомобили в затворения за движение път.

Това е третото свлачище в община Тервел, заради което през последните години се налагат ремонти, каза за Про Нюз Добрич зам-кметът Диана Илиева. То се е активирало през лятото на миналата година заради обилни валежи и тази година се е разширило.

98 000 лева са отпуснатите от правителството средства за ремонта в района, който трябва да приключи до месец. В общината и друг път са се задействали крайпътни свлачища, тъй като на места шосетата са строени върху насипи.

c