Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

10 ноември е Ден на отворените врати в Административен съд – Добрич

За поредна година във връзка с инициатива на Висш съдебен съвет и с реализирането на годишната му програма, Административният съд в Добрич ще проведе на 10 ноември Ден на отворените врати, под наслов „Познаването на правото – гаранция за бъдещето на младежта“.

Целта е да се популяризира дейността на съда и се даде възможност за повишаване на правната култура на гражданите и информиране за работата на органите на съдебната власт, посочват от АС-Добрич.

През деня помещенията на съда ще бъдат отворени за посещения, при спазване на противоепидемичните мерки за дезинфекция, дистанция и с предпазни маски.

На Интернет страницата на съда ще бъдат публикувани резултатите от обявения конкурс за есе на тема „Познаването на правото – гаранция за бъдещето на младежта“, а на участниците ще бъдат изпратени награди и грамоти до съответните училища.

Желаещите могат да посетят съдебната зала и да присъстват на съдебен процес по административни дела от 10.00 часа в Зала № 1, при спазване на противоепидемичните мерки.

На страницата на съда ще бъдат представени темите на лекциите и лекторите, включени в Образователната програма „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури” през учебната 2021 – 2022 г.

За Деня на отворените врати в Административния съд ще бъде подредена изложба на картини на  инж. Стоянка Ганчева – бивш управител сграда в  Съдебната палата на Добрич. Ще бъдат изложени и брошури, изготвени от Висш съдебен съвет във връзка с Образователната програма на ВСС и МОН.

c