Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Вятър и дъжд тази нощ, от утре "циганско" лято в област Добрич

В следобедните часове над страната ще бъде предимно облачно, а валежният фронт, който ще премине над страната ще достигнат и източните райони. По-късно през деня облачността от запад ще започне да се разкъсва и намалява. Ще духа до умерен вятър от юг-югозапад, в Източна България - временно силен. На места в Предбалкана ще има условия за фьон. Максималните температури ще са от около 10° на места в западните райони, където и валежите ще са по-значителни, до 17° - 18° на изток.

карта / НИМХ

Прогноза за 3 октомври

През нощта от запад облачността ще се разкъсва и намалява, най-късно над източните райони, където до сутринта все още на отделни места ще превалява дъжд. Вятърът временно ще се ориентира от запад-северозапад, но ще е слаб. Минималните температури ще бъдат между 4° и 9°, по-високи в източните райони. Утре облачността над страната ще е разкъсана, намаляваща над много райони до предимно слънчево време. Вятърът отново ще се ориентира от югозапад и с него ще започне затопляне. Максималните температури ще бъдат между 15° и 20°.

Над планините ще има разкъсана облачност, намаляваща често до предимно слънчево. Ще духа умерен, по билата и силен югозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 14°, на 2000 метра - около 6°.

Над Черноморието облачността ще се разкъса и намалее, след обяд над много райони до предимно слънчево време. Вятърът ще се ориентира от югозапад, ще е слаб до умерен. Максимални температури на въздуха: 17°-19°. Температурата на морската вода е 14°-19°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Дежурен синоптик: Красимир Стоев / НИМХ

В дните до петък над по-голямата част от страната, в това число и над Добруджа, ще властва истинско "циганско" лято с дневни стойности около и над 20°.

синоптична 5-дневна графика за област Добрич / НИМХ

c