Събота, 27 април 2024

27.04.2024

Последвайте ни

На 100 процента са заети ковид-леглата в болницата в Добрич

От 55 легла в Ковид-отделението на Многопрофилната болница за активно лечение /МБАЛ/ в Добрич към днешна дата са заети 55. Това съобщи за Про Нюз Добрич изпълнителният директор на лечебното заведение д-р Георги Желязков. Няма свободни места и в Реанимацията където леглата са шест. Сред пациентите с COVID-19 има и две деца, които са с лека симптоматика и са за потвърждаване.

От вчера – 1 ноември, пациентите на Второ вътрешно отделение се настаняват в другите вътрешни отделения, информира д-р Желязков. Тези, които са с гастроентерологични проблеми, се лекуват в Хирургията, а хората с белодробни болести се разпределят в Първо вътрешно отделение и в Кардиология. Реорганизацията е направена със заповед на изпълнителния директор и ще продължи поне един месец. Част от персонала на Второ вътрешно отделение е командирован в Ковид-отделението, а другата част обслужва пациентите на отделението, които са настанени в другите болнични звена.

Реорганизацията в дейността на Второ вътрешно отделение се прави за втори път в рамките на годината, такава имаше и през пролетта, припомни д-р Желязков. Преди месец пък пациентите на Първо вътрешно отделение се лекуваха в други болнични структури.

Целта на временните реорганизации е пренасочването на колеги към Ковид-отделението, където да лекуват пациентите с коронавирус, обясни изпълнителният директор на МБАЛ.

c