Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Песента за Детската Евровизия тази година ще е изпълнена от деца от Добрич

Деца от Студиото за поп рок певци „Сарандев“ към Младежки център Добрич ще представят тази година страната ни на Детската Евровизия 2021, съобщиха за Про Нюз Добрич от продуцентската компания Лигна Студиос.. Участието на българските представители в международния конкурс се осъществява в партньорство между Българската национална телевизия и Лигна Студиос, с подкрепата на община Добрич, информират днес от БНТ. От компанията съобщиха, че повече подробности за песента, както и малките артисти ще бъдат представени официално в Добрич на 3 ноември.

Известно е, че младите таланти от Студиото са вече в трескава подготовка. Песента и клипът към нея ще се изработват в Добрич. „Надяваме се да направим страхотен продукт. Радваме се, че Община Добрич е наш партньор и ще може да помогне със свои ресурси“, казват от Лигна Студиос.

Преди дни на сесията на Общинския съвет на Добрич стана ясно, че в бюджета на Общината има заделени средства за Детската Евровизия. Към момента размерът им не се съобщава.

Днес от Общината съобщиха: „Община град Добрич прие поканата за партньорство на Лигна Студиос за участие на България в международния конкурс „Детска Евровизия“. Кметът на Добрич Йордан Йорданов определи подкрепата на Общината като абсолютен знак отново да се постави Добрич на музикалната карта на България. И след възстановяването на Европейския младежки поп рок – конкурс „Сарандев“, това партньорство е голям оценен успех за Добрич. „България е страна с много талантливи деца и млади хора. Аз вярвам в успеха на нашите представили и съм убеден, че България ще бъде достойно представена“, заяви кметът Йордан Йорданов.“

Обществената телевизия ще излъчи големия финал от Париж на 19 декември.

19-ото издание на „Детска Евровизия” е под мотото „Представи си“(“Imagine”) и в него ще участват 19 страни. Освен България, в конкурса се завръщат още Албания, Армения, Португалия, Северна Македония, Азербайджан, Италия и Ирландия, които пропуснаха участие през 2020 година заради пандемията от коронавирус. Списъкът с участници допълват още Франция, Нидерландия, Грузия, Германия, Малта, Полша, Русия, Сърбия, Испания, Казахстан и Украйна. 

България е участвала общо 6 пъти в „Детска Евровизия“. Най-успешното представяне до момента е това на Крисия, Хасан и Ибрахим, които през 2014 година достигат до втора позиция във финала в Малта с песента „Детска планета“. Страната ни прави дебюта си през 2007 година в Ротердам с песента „Бонболандия“ на група „Бон-Бон“, която завършва на 7-мо място. Последното ни участие е през 2016 година в Малта с песента „Вълшебен ден“ на Лидия Ганева, която се класира 9-та във финала.

През 2015 година конкурсът се проведе в „Арена Армеец“ в София с домакин Българската национална телевизия.

c