Крушари Образование

Четирима ученици от община Крушари бяха отличени в есенен конкурс за фотографии

В Крушари бяха обявени наградените в конкурса за снимка под наслов „Есента в моето село“. Конкурсът е организиран от Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни в Общината.

В надпреварата участваха двадесет и шест деца от първи до четвърти клас от училищата в община Крушари. Представените снимки показват усилията на малките фотографи да запечатат пъстротата на есенната палитра в Добруджа. Всяка снимка представя специфичен поглед на детското въображение  към един от най-благодатните и пъстри сезони.

На първо място журито класира снимката на Себайдин Демиров – ученик от ІV клас в ОУ „Васил Левски“ в с. Коритен. Второ място бе определено за Ясмина Петкова Стоянова, четвъртокласничка от ОУ „Отец Паисий“ в с. Лозенец, а третата награда ще отиде при Мерай Орхан от СУ „Христо Смирненски“ в с. Крушари. Специална награда журито присъжда на Несрин Рифат – ученик от с. Коритен.

Всички участници в конкурса ще получат поощрителни награди.

Всяко училище ще отдели кът, в който ще бъдат подредени снимките на участниците в конкурса. Намеренията на ръководството на Местната комисия са изградените училищни кътове да имат постоянен характер, като чрез тях ще се представят идеи, конкурси, състезания, презентации и други форми, стимулиращи детското въображение и творчество.

„В условията на непрекъснати ограничения, предизвикани от кризата с Ковид-19, за общинското и училищните ръководства е от особена важност свободното време на децата и учениците да бъде осмислено по начин, създаващ предпоставки за включване и преодоляване на последиците от социалната изолация“, посочват от Община Крушари.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *