Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Бриджори от Добрич и Варна триумфираха в първия Национален Мастърс турнир в Албена

Завърши първият национален Мастърс бридж шампионат на България, който се проведе в залите на петзвездния хотел"Фламинго Гранд" на ваканционно селище Албена. Тъй като шампионата беше открит и за бриджьори от чужбина, в него освен състезатели от България участваха и гости от Румъния и Украйна.

В двойковия турнир шампиони станаха Пейчо Чолаков /Бургас/ и Васил Гетов /Варна/, следвани от румънската двойка Луиза Анческу и Даниел Анческу. Трети станаха Милко Славов /Варна/ и Красимир Димитров /Сливен/, а четвърти - Драганка и Стефан Георгиеви /Добрич/.

В отборния турнир първото място бе завоювано безапелационно от добричко-варненската формация "СамМарти" - Паскал Паскалев, Йордан Щерев, Ивайло Манов и Кирил Иванов. Втори е отбора на варненския клуб "Асо Пика" с капитан Светла Ненова, а трети - отборът на спортен клуб "Дама купа"- Драганка Георгиева и Стефан Георгиев /Добрич/, Пейчо Чолаков /Бургас/ и Васил Гетов /Варна/.

Първият по рода си в страната ни Мастърс бридж шампионат беше организиран под егидата на Българската Мастърс Федерация и всички призьори бяха наградени лично от президента ѝ г-жа Здравка Йорданова - първата жена, олимпийска шампионка на България, извоювала безапелационно титлата си на олимпиадата в Монреал в спорта гребане. Всички участници и гости изказват своята благодарност към мениджърските екипи на спортната дирекция и на хотел"Фламинго Гранд" в Албена за предоставените им перфектни условия за игра и настаняване във ваканционното селище и се надяват да се завърнат отново там на следващия Мастърс шампионат през 2022 година.

c