Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

47 участници мерят сили в конкурса "С песните на Калинка Вълчева" в Тервел

47 участници се представят в конкурса "С песните на Калинка Вълчева", който се организира от Община Тервел, съобщават от местната администрация. Както Про Нюз Добрич вече писа заради пандемията от COVID-19 той ще се проведе онлайн. По тази причина желаещите да се изявят изпратиха видеозаписи, крайният срок бе 18 октомври - рожденият ден на Калинка Вълчева.

Участниците в певческата надпревара ще се борят за наградите в няколко категории: деца до 9 години, изпълнители от 10 до 14 години, такива от 15 до 20 години, певци над 20 години и групи. В конкурса ще се представят изпълнители от Тервел, Варна, Генерал Тошево, Търговище и др. Най-малките участници са 6-годишните певци от хор "Добруджанчета" и трио „Слънчице” от детска градина в Добрич. Най-изненадващо е участието на Йоана Добрева, която живее в град Хамар, Норвегия.

Предстои професионалното жури с председател Калинка Вълчева и членове Даниел Спасов и Милен Иванов да изгледат записите, за да обявят крайното класиране на 1 ноември. Всички певци получават грамота за участие, а във всяка категория класираните на първо, второ и трето място - и парична награда. Един от изпълнителите ще бъде удостоен с голямата награда на конкурса. Всички награди са осигурени от Община Тервел. 

c