Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Валежният фронт достига и област Добрич, на места с количества над 50 мм

През тази но валежите над голяма част от страната ще продължат. За 16.10.2021 г. НИМХ издава предупреждение от втора степен (оранжев код) в 13 области, а в 7 области предупреждението е от първа степен (жълт код).

За района на област Добрич се очакват значителни валежи, от порядъка на 30-50 mm, на отделни места и повече - предимно във вътрешността на региона.

През тази нощ времето над страната ще остане облачно и дъждовно. На много места в Централна България валежните количества ще са значителни. Ще духа слаб, в източните райони до умерен вятър от изток-североизток. Минималните температури ще са между 6° и 11°. НА 16 октомври валежите ще продължат, на много места в източните райони със значителни количества, но постепенно ще отслабват. В Югозападна България след обяд ще спрат и облачността ще се разкъса. Вятърът ще се ориентира от север-северозапад и ще е слаб до умерен, най-късно - в източните райони, където през по-голямата част от деня ще бъде югоизточен. Максималните температури ще са между 10° и 15°.

В планините ще е облачно с валежи от дъжд, над 1800 метра - от сняг. Ще духа умерен вятър, предимно от север. Максималната температура на 1200 ще е около 8°, на 2000 метра - около 1°.

Над Черноморието ще е облачно с валежи от дъжд. Ще духа умерен вятър от изток-североизток, който до привечер ще се ориентира от север-северозапад. Максималните температури на въздуха ще са между 15° и 18°, колкото е температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е около 3 бала.

Дежурен синоптик: Боряна Маркова / НИМХ

карта / НИМХ

Според прогнозата на синоптиците, неделният ден няма да е дъждовен. Без дъжд за област Добрич ще започне и следващата седмица. След 20 октомври се очаква и повече слънце над Добруджа, както и повишение на градусите - както на дневните, така и на стойностите през нощта.

прогнозна петдневна графика за област Добрич / НИМХ
c