Крими

24/7: Открита е телефонна линия за сигнализиране за нарушения в изборния процес

На денонощната телефонна линия могат да се подават сигнали за нарушения или евентуални престъпления, съотносими към отговорностите на министерството в изборния процес

От днес до 15.11.2021, а при балотаж – до 22.11.2021 г. включително, в МВР ще работи денонощна телефонна линия 02/90 112 98. На нея, както и на e-mail izbori2021@mvr.bg, гражданите ще могат да съобщават за забелязани от тях нарушения или евентуални престъпления, съотносими към отговорностите на МВР в изборния процес. Това съобщава на своята интернет страница Министерството на вътрешните работи и допълва, че е създадена организация за непрекъснат режим на обслужване на линиите.

Откриването им е част от предприетите във вътрешното ведомство мерки за обезпечаването на сигурността и обществения ред при провеждането на парламентарните и президентски избори.

Започна предизборната кампания за вота 2 в 1 на 14 ноември

Припомняме, че днес официално започна предизборната кампания за предстоящите избори за президент, вицепрезидент и народни представители.

С Решение № 5-ПВР/НС от 26.09.2021 г. Районна избирателна комисия е определила за говорител председателят на РИК Добрич Цонка Велкова. В същото си решение РИК е посочила като резервен говорител секретаря на РИК Мелекбер Абил.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.