Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Поетесата Марина Константинова представя в Добрич сбирката „Между лятото и есента“

Добричката поетеса, романист и журналист Марина Константинова ще представи пред читателите последната си поетичната си книга „Между лятото и есента“

Организатори на събитието са Сдружението на писателите и галерията, със съдействието на Община град Добрич. Книгата ще представят Сашо Серафимов – поет и председател на Сдружение на писателите – Добрич, и Драгомил Георгиев – литературен критик.

Сашо Серафимов определя Марина Константинова като "поетеса, романистка, журналистка, автор е на статии в местния и централния печат. Тя обича да навлиза в различни периоди от нашата история – от света на траките при Севт III през историята на кралица Мария Реджина, за да стигнем до нашата най-нова епоха. Последната и стихосбирка е антологична, тя е със заглавието-находка „Между лятото и есента”, 2020г., 100с. В нея си дават уникална среща отлично подбрани текстове от осемте ѝ стихосбирки, а деветата е новата, финалната част, поантата на общото, синтезът на цял един творчески път. Висшият духовен смисъл на посланията е в търсенето на другите, на скритите смисли на богатството и тайнството на битието, събрано и обобщено в безкрайното понятие, образ, „парола” и  метафора - Живот.“

"Поетичната книга „Между лятото и есента“ на добричката поетеса, романист и журналист Марина Константинова е дело на Издателство ПАСТЕЛ. Графичното оформление, илюстрациите, както и картината на корицата са на Вера Пенева - художник в Студио ПАСТЕЛ.

Премиерата ще се състои на 15 октомври от 17.00 часа в зала 1 на Художествената галерия в Добрич, където в момента е експонирана изложбата "Кутия за спомени" на Вера Пенева. Екипът на студио "ПАСТЕЛ" пожелава успех на Марина Константинова.

Входът за събитието е свободен при строго спазване на противоепидемичните мерки, разпоредени от Министъра на здравеопазването.

c