Четвъртък, 02 май 2024

02.05.2024

Последвайте ни

С народна носия премениха новороденото си момиче родители от Добрич

С народна носия облякоха при изписването дъщеричката си Йонона родителите й Моника Йорданова и Иван Иванов от Добрич. Днес момиченцето, което е първото им дете, напусна болницата и вече е в своя дом.

Йонона проклаква на 9 октомври в 6.05 часа. Ражда се с тегло 2 960 грама и дължина 50 см. Появява се на бял свят благодарение на грижите на началника на АГ-отделение д-р Ивайло Петев и екипа му, на които родителите са безкрайно благодарни.

Идеята момичето да бъде облечено с народна носия при изписването е на майката и на бащата. За Про Нюз Добрич Моника разказа, че преди около два месеца случайно й попаднал в интернет пространството сайт с носии. Видяла, че има и бебешки комплекти – от малките чорапчета до шапката и елечето. Моника и Иван ги избрали за изписването, защото мечтата им е детето им да продължи традициите в народната музика, искат да го научат и да цени българското.  Майката сподели, че никой от двамата не се е занимавал с изкуство, свързано с народната музика, нито са обличали  носии, но много ги харесват.

Йонона е кръстена на бащата на Моника Йордан. Това е човекът, който ми помага най-много, сподели тя.

c