Водещи новини Здраве Образование

Нови мерки в област Добрич: Част от учениците преминават на онлайн обучение

Нови ограничителни мерки се въвеждат в училищата в област Добрич от 15 до 30 октомври заради увеличаващия се брой заразени с коронавирус и карантинирани учители и ученици. Това реши Областният координационен щаб на заседание днес.

По предложение на директора на Регионалната здравна инспекция д-р Светла Ангелова учениците от 1 до 4 клас продължават присъственото обучение. Тези от 5, 6, 8, 9, 10 и 11 клас преминават на онлайн обучение. Учениците от 7 и 12 клас ще останат в училище. В слетите паралелки в малките населени места, където има седмокласници, обучението продължава присъствено.

Детските градини ще продължават да работят, като се препоръчва там стриктно да се извършва сутрешният филтър и да не се допускат деца със симптоми.

Другата мярка, приета от щаба, е, че непълнолетните ученици няма да могат да посещават заведения за хранене и развлечения без придружител.

С всеки изминал ден броят на карантинираните ученици става все по-голям, посочи д-р Ангелова. Само за последната седмица са карантинирани 301 ученици от 10 училища в област Добрич, 14 деца и двама души персонал от детски градини, а само днес има 8 колектива в учебно-възпитателни заведения, които ще бъдат карантинирани. Само миналата седмица са заболели 17 учители и 33 ученици, както и помощен персонал в училища и детски заведения.

Предложенията за мерките трябва да бъдат съгласувани и одобрени от главния държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев. След 30 октомври щабът ще прецени дали се налага мерките да продължат или да бъдат отменени.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.