Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Димитър Делчев регистрира листата на „Изправи се БГ! Ние идваме!“ в Добрич

Лидерът на ДБГ Димитър Делчев регистрира листата на „Изправи се БГ! Ние идваме!“ за Осми многомандатен избирателен район Добрич. Втори е общинският съветник в Добрич Михаел Игнатов.

„Ние имаме поет ангажимент към добричлии и ще го изпълним. Самият факт, че един от лидерите на коалицията в мое лице е тук в Добрич, показва огромното внимание, което от ИБГНИ отделя именно на тази област. Тук има страшно много проблеми, които започнахме да решаваме в рамките на миналото Народно събрание, но те са затлачвани с години и трябва да продължим и в следващия парламент с нови сили“, каза след регистрацията Димитър Делчев. Затова коалицията ще очаква подкрепата на гражданите от област Добрич.

Един от ангажиментите е свързан с огромния проблем с водата в цяла Добричка област. „Ние като парламентарна група предложихме 20 милиона лева от държавния бюджет да се отделят за незабавен ремонт на част от ВиК инфраструктурата. За жалост, това предложение не мина. За наша изненада и част от депутатите от област Добрич не го подкрепиха“, добави Делчев.

Той се ангажира да се работи за подкрепа на бизнеса в региона - малък и среден бизнес, който отново започва да се задъхва. Под натиска на новата вълна на коронавирус заведения и ресторанти вече имат спад в приходите. „Ние, ПГ на ИБГНИ осигурихме 430 млн. лв. за бизнеса и ще очакваме от служебното правителство те да бъдат изплатени незабавно. Не както при предишното правителство на Борисов със закъснение от една година или 6 месеца. Бизнесът да получи своята подкрепа, за да оцелее“, каза лидерът на ДБГ.

Другият важен проблем, с който се ангажират, е здравеопазването и подкрепа за  МБАЛ-Добрич. Трябва да се помисли за заплатите на лекарите, както и за състоянието на спешната помощ, каза кандидатът за депутат.

Той увери, че ще правят позитивна и градивна кампания. Ние сме доказали, че можем да работим за хората на град Добрич и се надяваме да получим тяхната подкрепа, каза Димитър Делчев.

По думите му листата на коалицията сега дори е по-добра от миналия път. В нея влизат  доказани професионалисти и общественици, какъвто е Михаел Игнатов, който е на второ място в листата, Стоянка Кескинова, която е на трето място в листата и е координатор на „Изправи се БГ!“

Влиза и друг общински съветник от Добрич Ивайло Петров. В листата е и бившият кмет на Генерал Тошево Атанас Атанасов. Има земеделски производител от Тервел, представител на малкия и среден бизнес, адвокати, финансисти, малък и среден бизнес, земеделие, хора, които са се доказали в обществото със своята почтеност.

Целта ни на национално ниво е да влезем в следващото народно събрание с достатъчно много народни представители. Ние ще сме гарантът за това, че ще има правителство на промяната, заяви Делчев. Той подчерта, че ИБГНИ е ключово важно да получи вота на максимално много добричлии и хора от цялата страна, за да се  покаже, че хората подкрепят протеста, подкрепят промяната, младите. „Подкрепят тези, които мислят за проблемите на хората, а не които се затварят вдясно и вляво. И подкрепят бъдещето на Добрич и България“, каза водачът на листата. И добави, че в Добрич коалицията се бори за един народен представител, „за да са сигурни добричлии, че ще имат един посланик в София в наше лице. Доказали сме, че работата ни за Добрич е неуморна и е 24 часа“, каза още Димитър Делчев.

Михаел Игнатов подчерта, че „в лицето на г-н Делчев имаме един почтен човек, който мисли за област Добрич и се е нагърбил с решаването на много проблеми. Хората трябва да го опознаят още повече и да му гласуват още по-голямо доверие, за да може действително да се разрешат натрупаните с години проблеми“.

Пълният състав на листата на ИБГНИ за 8-МИР Добрич:  

1. Димитър Андреев Делчев

2. Михаел Росенов Игнатов

3. Стоянка Господинова Кескинова

4. Ташко Николаев Ташев

5. Галин Александров Бахнев

6. Мариана Василева Петрова

7. Атанас Георгиев Атанасов

8. Павел Колев Костадинов

9. Ивайло Петров Петров

10. Ивайло Димитров Панайотов

11. Мария Драганова Драгомирова

12. Юзай Рушен Хамди

c