Събота, 27 април 2024

27.04.2024

Последвайте ни

52 акта на придвижващи се с каруци в Добрич са съставени от началото на годината

От началото на годината до настоящия момент са съставени 52 акта по повод забраната в Добрич да се движат пътни превозни средства с животинска тяга. Това съобщиха за Про Нюз Добрич от Общината в отговор на отправено запитване.

Припомняме, в края на май 2018 година Общинският съвет направи промени в Наредбата за организацията, безопасността на движението и дисциплината на водачите на превозни средства и пешеходците на територията на Община град Добрич. Според тях се забранява движението на пътни превозни средства с животинска тяга в зони А, Б и В и по булевардите в Добрич с изключение на квартал „Рилци”.

От Общината обясниха, че в зона А влизат: „Пешеходна зона”, включваща територията от бул. „25-ти септември”, заключена между булевардите „Трети март” и „Добруджа”, площадите „Свобода”, „Демокрация” и „Цар Борис ІІІ”, както и улица „Независимост” - в участъка от ул. „Любен Каравелов” до бул. „25-ти септември” и ул. „България” - в участъка от ул. „Генерал Колев” до бул. „25-ти септември”. Включва се и територията на градски парк „Св. Георги”. В зона Б влизат:„Централна градска част”, включваща територията, заключена между булевардите „Трети март”, „Добричка епопея” и „Добруджа”, както и улица „Отец Паисий”. В зона В попада останалата част от територията на Добрич, извън обхвата на зони А и Б.    

Най-много каруци се движат в районите около кварталите „Иглика“ и  „Балик“, както и около пунктовете за изкупуване на цветни метали, посочиха от Общината. От там казаха, че за нарушение на Наредбата глобата е 20 лв. При повторно нарушение санкцията е 50 лв. Със заповед на кмета контрол по нормативния документ осъществяват служители на Първо РУ на МВР и сектор „Пътна полиция” при Областната дирекция на МВР.

c