Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

В подкрепа на болно момиче от Добрич младежи изнасят спектакъла „Седем”

Спектакълът „Седем” на Танцов театър „Дея” от Добрич с ръководител Лана Анцаридзе ще бъде представен благотворително на 15 октомври от 19 часа в Драматичен театър „Йордан Йовков”. Набраните средства ще са за лечението на Александра Кънчева от Добрич. Билети могат да бъдат закупени лично от ръководителя, както и от касата на театъра.

За Про Нюз Добрич Анцаридзе разказа, че Александра – възпитаничка на „Дея”, от няколко месеца е болна. За лечението й са необходими скъпоструващи лекарства, които не се продават в България и за това Здравната каса не ги поема. Налага се родителите да ги закупуват от чужбина.

Танцовият спектакъл “Седем” разкрива същността на седемте смъртни гряха чрез магията на танца. Греховете са представени като проблемите, с които всеки от нас ежедневно се сблъсква. Основната цел на „Седем” е да се погледнем отстрани и да открием част от себе си в него, да се замислим за нашите избори и начин на живот.

Спектакълът е поставен преди няколко години, възстановен е с нов състав през 2020 г. С новите деца той е представян два пъти в ДТ „Йордан Йовков” в Добрич, в Балчик, с него е печелена награда от фестивал в София. В момента в „Седем” се изявяват младежи на възраст от 15 до 20 години.

c