Водещи новини Здраве Общество

Нов скок на Covid заболяемостта в област Добрич, само 5 региона на страната са в “жълто”

Седмичният графичен анализ на данните от националната информационна система за COVID-19 в България сочи, че за седмица регионите с относително ниски нива на заболяемост – попадащите в т.нар. жълта зона, са останали едва пет. За разлика от предходните седем дни, когато заболяемостта за област Добрич се колебаеше около 250 на 100 000 души, то през изминалото седемдневие тя се е покачила и на база 14-дневна заболеваемост е вече 326 на 100 хиляди души.

Негативен ръст бележи област Габрово – единствената в момента, попадаща в опасната тъмночервена зона по заболяемост (според промененото от тази година БГ категоризиране). На границата са още шест региона от Западна България и два – от източната половина на страната.

Разпространение по области към края на предходната седмица (14-дневна заболяемост към 03.10.2021по области) ↓

таблица / НЦЗПБ

20 паралелки с 308 деца и ученици в област Добрич са под карантина заради Covid-19

Според представените от РЗИ-Добрич актуални данни, от началото на учебната година броят на карантинираните и заразени в сферата на образованието и здравните грижи се плавно расте. Към днешна дата, 20 паралелки и над триста деца и ученици са в условия на домашна изолация – като контактни или заразени. През първите две седмици на новата учебна година, заразените учители са 19, а учениците с потвърдена зараза – 50.

В област Добрич 19 учители и 50 ученици са с COVID-19 за две седмици

Смъртност и леталитет на национално ниво през времето – 14-дневна смъртност на 100 000 души население ↓

графика – НЦЗПБ
графика – НЦЗПБ

5 ОКТОМВРИ: COVID-19 скок: Над 2800 нови случая за ден в страната, 33 са от област Добрич

Само през изминалите 24 часа, броят на потвърдените положителни за COVID-19 проби от област Добрич са 33. 162 анти-ковид доза са поставени в медицинските кабинети в област Добрич през първия ден на седмицата. 97 от тях са с ваксина на BioNTech, 9 – с Moderna, 2 – с AstraZeneca, и 54 – с продукта на Janssen. За 53-ма от ваксинираните интервенцията е била тип първа игла. Със завършена ковид имунизация до момента в областта вече са 28 915 души.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *