Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

На „Vera Su“ наличното гориво е само за поддържка на системите на кораба

Тази сутрин вълнението в района е 4 бала

Приключи акцията по източването на гориво и масла от танковете на м/к „Вера Су“ през вчерашния ден. От „Морска администрация“ информират, че корабът има наличности само за поддържка на системите си, което означава, че не би могло да се стигне до разлив на корабно гориво и масла в акваторията на крайбрежието.

Както вече съобщихме вчера успешно бе извършено и допълнително укрепване на кораба с котви и въжета, което да го държи по-стабилен.

Продължава денонощното дежурство на спасителната група от ГД ПБЗН и готовността на всички за евакуация на екипажа, за което има разработени три варианта – по суша, по въздух и вода.

Тази сутрин вълнението на морето в района е 4 бала и не е благоприятно за предприемане на каквито и да е действия. Обстановката непрекъснато е под наблюдение и при отваряне на метеорологичен прозорец има готовност да се предприемат действия по разтоварване на товара. Всички ангажирани институции са в постоянна връзка, поддържа се комуникация и на международно ниво с представители на корабособственика и застрахователните компании.

c