Четвъртък, 02 май 2024

02.05.2024

Последвайте ни

Клуб по музика отвори врати в ПГ по земеделие „Т. Рачински” в Ген. Тошево

Клуб по музика бе официално открит днес в Професионалната гимназия по земеделие „Тодор Рачински” в Генерал Тошево. Художествен ръководител е  Добромир Банев - музикант, завършил Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство „Проф. Асен Диамандиев” в Пловдив, преподавател с дългогодишен опит.

За Про Нюз Добрич директорът на гимназията Кристияна Иванова разказа, че със средства от проекти са закупени различни музикални инструменти, които са необходими за цял естраден състав. Това са бас китара, соло китара, два комплекта барабани, едните от които електрически, електрическо пиано, йоника. Иванова сподели, че в учебното заведение има много ученици, които свирят в читалището и Центъра за работа с деца в Генерал Тошево. Тя посочи, че идеята е да бъде направен състав, в който талантливите гимназисти да се изявяват.

„Училището ни е иновативно и ние трябва не само да се интересуваме от часовете, а да внасяме иновации и в извънкласните форми, които са изключително важни – каза директорът. – За да спрем това постоянно стоене на децата пред компютрите и телефоните”.

Утре в ПГЗ „Тодор Рачински” ще отвори врати и Клуб по рисуване. Преподавател с него ще е художникът Митко Събев.

c